Subsidie HR++ en triple glas verhoogd

Subsidieverhogingen voor Triple Glas en HR++ Glas

Volgend jaar gaat het subsidiebedrag voor triple glas aanzienlijk omhoog, van 131 naar 222 euro per vierkante meter. Ook de subsidie voor HR++ glas wordt verhoogd, van 46 naar 50 euro per vierkante meter. Deze aanpassingen zijn van toepassing op de subsidieregelingen voor vereniging van eigenaren, Huiseigenaren en voor verduurzaming van Huurwoningen.

Voordelen van de verhoogde subsidie voor triple glas en HR++ glas

Voor geplaatst  isolatieglas kun je binnen 24 maanden subsidie aanvragen. In combinatie met een andere isolatiemaatregel wordt deze zelfs verdubbeld. Ook dit jaar (2024) kunt u als woningeigenaar weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas en triple glas. Maar ook voor nieuwe isolerende panelen in kozijnen en isolerende deuren. Voor isolatieglas geldt een minimale oppervlakte van 8 m2 en een maximum oppervlakte van 45 m2. 

Volgend jaar worden deze vergoedingen per m2 echter nog verder verhoogd. De subsidie voor triple glas, die van 131 naar 222 euro per vierkante meter maakt het financieel aantrekkelijker om te investeren in hoogwaardige isolatie. Ook de verhoging van de subsidie voor HR++ glas, van 46 naar 50 euro per vierkante meter, biedt extra financiële ondersteuning.
Deze veranderingen, samen met een verhoging van de subsidiebedragen voor spouwmuur-, gevel- en dakisolatie met 2,50 euro per vierkante meter, maken het verduurzamen van woningen toegankelijker en haalbaarder voor meer mensen. Dit biedt een direct financieel voordeel ten opzichte van voorgaande jaren en maakt investeringen in energiebesparing nog rendabeler.

Subsidiebedrag 2024 / 2025


 
2024 (per m2)
2025 (per m2)
Minimaal vereiste m2 2024
Minimaal vereiste m2 2025
Maximale oppervlakte m2
Maximale U-waarde [W/m2K]
HR++-glas
€ 23 € 25 8 3 45 1,2
Triple-glas
€ 65,50 € 111 8 3 45 0,7

Let op: bovenstaande bedragen verdubbelen als u 2 of meer isolatiemaatregelen uitvoert. Of als u een isolatiemaatregel combineert met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet.

Meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden van Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) vind je op de website van rvo.